НАЧАЛО ГРАДЪТ СТАИ УСЛУГИ ГАЛЕРИЯ ЦЕНИ ЗА КОНТАКТИ  
 
Човекът е човек, когато е на път….
 

Всеки, който е посетил Пловдив, е останал влюбен в един от най-древните градове не само в Европа, но и в света. След Съединението Пловдив става и до ден днешен е вторият по големина и значение град след столицата София. Градът на седемте тепета отстои на 15 км северно от Родопите и на 50 км южно от Стара планина.

В Пловдив богатото културно-историческо наследство живее в хармония със съвременната култура. Тук са запазени Древният амфитеатър, римският одеон, римският форум. Съвременната централна част на града лежи върху руините на огромен римски стадион, който е с дължина от 200 м. и е предназначен за 30 000 зрители. Старият град е съхранен като автентичен възрожденски музей на открито. Много от красивите къщи в архитектурно-историческия резерват са били провъзгласени за културни паметници. Архитектурни паметници са и старите православни църкви в Пловдив : "Св. Константин и Елена "," Св. Марина "," Св. Петка "," Св. Богородица”.

В Пловдив се провеждат Международният панаир, Международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът”, Телевизионният фестивал „Златната ракла”.

 

 

  Начало Градът Стаи Услуги Галерия Цени За контакти  
 
© 2019Ulpia House